måndag 18 februari 2013

En bra dag

Jag kände att jag bara måste skriva ett inlägg till om idag, för dagen tog en så bra vändning. Jag lyckades få ut mig själv i regnet, med motiveringen att jag inte behövde springa eftersom det var så länge sen. Sen sprang jag ändå 10 minuter på slutet. Fattar inte var jag fick energin ifrån!

När jag kom hem var partnern hemma. Hen ville handla varpå jag erbjöd mig att följa med. Slutade med att vi cyklade till affären (har inte cyklat på flera månader - det var jätteskönt) och handlade ganska mycket. Jag var inte ens grinig när vi kom hem igen, utan värmde glatt på lite mat. 

Jag är fullt medveten om att detta låter som en helt banal vardagshistoria som de allra flesta skulle undra vad det var så unikt med. För mig är detta dock vad jag kallar en bra dag, och en sådan ska sättas i motsats till de dåliga dagarna. Dagarna då jag knappt kommer ur sängen. Dagarna då det känns helt oöverstigligt att göra en inköpslista och åka och handla. Då jag inte orkar laga mat; då jag knappt vill äta. Dagar när jag flyr bort i sömn eller in i en film.

Det fanns en tid när en bra dag var som en oas i en öken av tårar, utbrott och krångel. Varje bra dag följdes tidigare nästan alltid av dåliga dagar. Det senaste halvåret har dock de dåliga dagarna kommit i minoritet. Samtidigt har detta lett till att jag verkligen kan se kontrasten i energi etc. mellan de olika dagarna. Jag har blivit rädd för mörkret lite grann, för nu vet jag vad jag förlorar när jag går in i dimman. Jag tror dock att varje bra dag stärker mig, så att de svåra dagarna inte blir fullt så svåra som de var tidigare. Det är väl "bara" att leva på och göra det bästa av tiden jag har, oavsett om de kommer i dålig eller bra form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar