måndag 25 mars 2013

En bok som förändrat mig - #twittbok

Jag fick just idén till hashtaggen #twittbok. Jag blev nämligen sugen på att skriva om och höra andras berättelser om böcker som förändrat deras liv. Fråga mig inte var idén kom ifrån; plötsligt fanns den där bara. Så nu får jag väl ta och dela med mig om en egen bok som förändrat mig. 

...och det är så löjligt för lite skäms jag över mitt val av bok, men det är onekligen den bok som har förändrat mig mest som jag minns något om. Tadaa, here it is!


Jaaa du, jag vet, den låter så oerhört fånig. Ät dig glad - Balansera din hjärna, balansera ditt liv. Liksom eh, say what? 

Men det är så. Den här boken kom ut för typ tio år sedan. Min mamma, som är lite flummig och typ prenumererade på nån new age-aktig bokklubb, hade den här hemma när jag bodde hos mina föräldrar en tid, och en dag bara drogs den till mig. Jag sträckläste den.

Vid den här tidpunkten mådde jag inget vidare. Jag gick i en alternativ terapi och vägrade ät antidepressiv medicin. Jag såg "lyckopiller" som ett misslyckande, som ett förnekande av logiska anledningar till varför jag var deprimerad. Ät dig glad! ändrade på det. Den fick mig att förstå att det finns ett samband mellan depression, migrän, tandagnissel etc. Den fick mig att börja äta serotoninåterupptagshämmare (SSRI), vilket gjorde så otroligt mycket för mitt mående. 

Så oavsett hur löjlig den låter, och oavsett hur fånig den clementinätande kvinnan ser ut på omslaget, så är jag oändligt tacksam gentemot denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar