söndag 24 mars 2013

En ny vän

När jag var inlagd senast så träffade jag en annan patient som jag verkligen klickade med. Det var som att vi hade känt varandra länge, trots att vi precis träffats. Ni vet, så där som det alldeles för sällan är med okända människor. När jag sedan blev utskriven så ville jag gärna behålla kontakten med hen men jag visste inte riktigt hur hen ville göra. Det gick en månad utan att jag hörde något, men så hörde hen plötsligt av sig i veckan till min stora glädje.

Så idag träffades vi. Det var verkligen lika avslappnat och roligt som på avdelningen. Vi satt och fnissade åt att affischen Psych Out på Hagabion fick en helt ny innebörd när vi satt där. Vi pratade om hens psykos och min borderline, och en hel del om psykmeds. Det var så himla gött att sitta och pratat med ett annat psykfall - någon som vet hur det är, och inte "bara" står vid sidan om. 

Jag hoppas att vi kommer att fortsätta att hänga, för det känns som en relation jag värderar.

Har du nån sån relation med ett annat psykfall? Eller kanske inte ett psykfall, men någon som förstår dig väldigt bra och som du inte måste förklara allt för?

2 kommentarer:

 1. Jag har träffat många medpatienter som jag blivit trött bara av att titta på.
  Men det har också funnits två personer jag verkligen känt mig nära.
  Kanske var jag bra på att förmedla detta eller så var jag inte det.

  Hur som helst så har jag i slutändan känt att vår relation kretsat för mycket kring psykisk ohälsa. Att vi även när vi gjort normala saker som hängt på publik och druckit öl tillsammans med andra som inte varit insatta i uppkomsten av vår relation har det varit en kväljande känsla. Både för att personen vet så mycket om mig vilket jag inte delar med människor i min sociala krets och dels att vi alltid riskerar att trigga varanda, att cementera vissa beteenden och känslor och att vår historia även ska lägga något slags tak på vad vi kan bli.

  Förstår du vad jag menar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror att jag förstår vad du menar. I mitt fall så blev det tyvärr ingen bestående vänskap med personen ovan, så jag vet inte hur jag skulle ha känt efter att ha träffats fler gånger och i grupp. Men jag kan förstå hur det kan bli problematiskt.

   Radera