måndag 25 mars 2013

Nåt att tänka på

Jag hade ju ytterligare ett möte idag: med socialsekreteraren angående mitt boendestöd. Vi hade inte träffats på rätt länge så jag fick uppdatera hen om vad som händer i mitt liv. Och när jag pratade om rehabiliteringen som gick åt skogen så blev jag faktiskt sugen på att försöka igen och denna gången testa en RESA-plats*. Jag tror att det vore lättare för mig att börja i rehabilitering igen om det redan fanns en plats som jag kunde börja nästan direkt på, så att det inte gick så mycket tid och tvivlande till att hitta en plats för just mig.

Hm, detta tål att tänkas på. Jag vill ju verkligen att det ska gå bra den här gången, så att jag stärks inför framtiden och vågar tro på att det kommer att gå bra för mig. Det är, som jag ser det, det största hindret för mig; det vore så skönt att komma över.

Är det nån av er som har erfarenhet av RESA? Jag skulle jättegärna höra era erfarenheter!


*RESA är ett projekt hos Arbetsförmedlingen för psykiskt funktionshindrade med färdiga praktikplatser som en kan testa på. Skillnaden mot vanlig rehabilitering är just att platserna redan finns, samt att en själv kan välja vilken aktör som tillhandahåller platsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar