torsdag 21 mars 2013

Psykiatermöte

Det var tungt på förmiddagen. Jag vaknade helt groggy, och fick verkligen släpa mig upp. Mina drömmar är förvirrande och tunga. (Om jag säger att jag kan ligga jättekissnödig i över en timme i sängen för att jag inte orkar ta mig upp så kanske ni förstår hur groggy jag är på morgnarna.)

I alla fall så var jag tvungen att komma upp i tid för jag hade möte med min psykiater idag. Hen är väldigt kunnig, empatisk och lyssnande, men det märks att hen ogärna vill förlänga min sjukskrivning. Jag förstår att målet är att jag ska komma tillbaka i arbete, och jag vill också komma dit, men jag kan inte se att något har förbättrats sen mitt förra försök i rehabiliteringskedjan, varken min uthållighet eller arbetsförmedlingens inställning. Därför är jag rädd att en påskyndad rehabiliteringsprocess kommer leda rakt i diket, med resultatet att det tar ännu längre tid för mig att komma dit jag vill. 

Min psykolog hade förvarnat psykiatern om att jag ville sätta ut min stämningsstabiliserare Seroquel Depot på grund av att jag gått upp en massa i vikt och mår dåligt av det. Tack och lov så motsatte sig psykiatern inte detta, utan var inriktad på att hitta en bra lösning med en annan medicin. Hen föreslog Abilify och sålde in den som nån slags ny antipsykotisk medicin som visat sig ha bra effekt tillsammans med antidepressiv medicin. Viktigast för mig är att den nya medicinen inte ger fortsatta viktproblem (eller andra jobbiga biverkningar såklart), vilket den faktiskt inte verkar göra. Jag ska börja på direkten med 5 mg och så utvärderar vi om en månad ungefär.

Jag gick naturligtvis hem och slog i FASS, och det verkar faktiskt som att viktökning är mindre vanligt för Abilify. Det känns jätteskönt. Det som verkar vara vanligt är rastlöshetskänslor, men vad jag kunde se när jag surfade runt var att antingen går de över med högre(!) dos av medicinen, eller så kan en få Akineton som motverkar rastlöshetskänslorna.

Nu hoppas jag "bara": 1. att utsättningen av Seroquel går smärtfritt, 2. att Abilify börjar verka snabbt, 3. att insättningen av Abilify blir problemfri, och 4. att vikten ska rasa (givetvis under förutsättning att jag fortsätter att äta bra och röra på mig). Ni kan väl hålla tummarna!


2 kommentarer: