torsdag 4 april 2013

Drömmar

Jag vet inte om det är nya medicinen eller våren som gör det, men oavsett orsak så har jag börjat drömma så smått igen. Drömma om framtiden, alltså. Det kanske inte tycks så konstigt för gemene man, men för mig har drömmarna varit något förbjudet. Min psykolog hävdar att jag behöver våga drömma och dela med mig av dem till andra, för att jag ska våga agera på dem. 

Fram till för ett tag sen kändes detta alldeles för privat för att dela med sig av. Någonting har dock hänt, för nu vill jag prata med min framtid ganska ofta. Jag är inte längre rädd för att tänka på vad jag gör om tio år. Kanske är jag fortfarande lite rädd för att tänka på vad jag gör om ett år, för det kommer så nära och jag känner en viss press, men det är ändå milsvid skillnad mot för ett, två år sen. Då kunde min psykolog inte ta upp ämnet utan att jag blev stressad. 

Det känns så skönt att det är annorlunda nu, och att jag är på väg mot ett bättre - bra - liv. Jag känner mig trygg på något sätt. Som att det kommer att ordna sig för mig. Tänk, va?! Tänk om jag kan få ett meningsfullt och fint liv? 

Det svindlar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar