måndag 29 april 2013

Framgång och tvivel

Mötet med RESA-aktören gick jättebra. Det var två vänliga och informativa personer jag träffade. De hade inget problem alls med att jag ännu inte är inskriven hos arbetsförmedlingen. De var faktiskt så trevliga att jag på plats bestämde mig för att låta mig skrivas in hos dem. Det kändes liksom helt överflödigt att söka upp någon annan aktör, för jag har svårt att tro att någon annan skulle passa bättre.

Allting kändes bra tills jag kom hem. Här blev jag plötsligt osäker, och fick till och med lite ångestkänning. Min osäkerhet gäller framför allt detta med att påbörja rehabiliteringsprocessen i maj. Jag frågade de två jag träffade om detta, men de menade att det oftast inte är ett problem. Dock höll den ena med om att det kan vara svårare att börja en praktik på sommaren än under resten av året. 

Borde jag kanske avvakta lite? Är jag verkligen så redo som jag utger mig för att vara? Jag vill verkligen inte att rehabiliteringen ska gå som förra gången. Den här gången ska de funka, men är detta rätt tillfälle? Jag tvivlar inte på att denna aktör är rätt för mig, men jag tvivlar lite på mig själv och hur väl jag känner mig. 

Hm, jag får nog prata med Partnern och Psykologen och fundera lite. De känner mig ju bra, så kanske har de en åsikt i frågan som jag bör lyssna till. En sak har jag lärt mig, och det är att inte rusa in i saker. Särskilt inte när det handlar om att förändra mitt liv och utsätta mig själv för nya miljöer, uppgifter och människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar