torsdag 18 april 2013

Oväntad biverkning

Sen jag började med Akineton för någon vecka sen slipper jag rastlösheten som gjorde att jag inte kunde sitta still. Däremot har det hänt något intressant: jag vill göra (kreativa) saker hela tiden. Det är som att femton års instängd energi och vilja har fått komma ut (nog mer tack vare Abilify än Akineton). Det räcker inte längre att sitta framför datorn hela dagarna - jag vill göra annat. Jag vill engagera mig, jag vill vara kreativ, jag vill göra något med mitt liv. 

Allt det här är härligt samtidigt som det är lite läskigt att hela tiden behöva sysselsätta mig. Nu när datorsittandet inte räcker som distraktion från vardagen så har jag ofta tråkigt om kvällarna. Jag är lite rädd för att jag är hypoman just nu. (Och jag har ju inte ens bipolär sjukdom, även om vissa hävdar att borderline är som en tredje typ av manodepressivitet.) Många gånger i det senaste har jag vankat runt i lägenheten i jakt på något att göra. Jag vill typ köpa pysselgrejer till tusen, för att kunna göra alla roliga grejer som jag hittar på Pinterest och andra ställen. Sällan vill jag gå och lägga mig om kvällarna, för det är ju så tråkigt att sova.

Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta med Abilify, så jag är lite orolig över det här med sömnen och måste-göra-något-känslan. Men men, just nu funkar det i alla fall så jag ska väl inte ta ut nån oro i förskott. (Nu har jag ätit Abilify i en månad.)

Känner du igen nån av de biverkningarna? Vilken medicin orsakade dem?

2 kommentarer:

  1. Har hört någon gång för länge sedan att akineton kan göra en likt påtänd. men tror det är i rätt stora doser då. kram

    SvaraRadera
  2. Jaså, det visste jag inte. Jag får väl diskutera d med läkaren om hen nånsin ringer mig som avtalat...

    SvaraRadera