torsdag 29 augusti 2013

Bok: Sänder på tusen kanaler

Äntligen har jag läst Mikaela Aspelins bok Sänder på tusen kanaler - en bok om borderline. Det är en tunn liten sak som går lätt att komma in i och som jag dras med av. Det kändes skönt att läsa en bok jag gillade om att själv ha levt med borderline. (Jag har tidigare läst en liknande bok som jag ogillade, där faktadelen var plockad från ett gymnasiearbete...)

Aspelin beskriver sitt liv med man och barn, och hur personlighetsstörningen och depressionen fångar henne i sina klor och för henne till inläggning med vårdintyg och därefter till ECT (elbehandling). Boken är indelad i tre delar där den första handlar om nuet och de två senare om vad som lett fram till det nu författaren beskriver. 


Det enda mindre bra med boken är att jag vill ha mer. Jag vill veta mer om Aspelins resa och om hur hennes behandling med dialektisk beteeendeterapi var och hur det utvecklade henne. Naturligtvis skulle jag helst läsa att hon blev fri från sina problem, men något sådant är kanske lite väl mycket att önska.

Iaf: den här boken kan en läsa med behållning så länge en inte förväntar sig en komplett färd på resan från sjuk till frisk. Men så fungerar ju sällan personlighetsstörningar.

P.S. Mikaela Aspelin bloggar väldigt bra på RSMH-bloggen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar