torsdag 29 augusti 2013

Jag vill göra något!

I morse var jag på en mycket trevlig fika med en nyfunnen kompis. Vi har träffats på ett sluten sida för folk som lider av borderline, och har sen börjat prata "privat". Det var så trevligt att träffas AFK och snacka politik, psykiatri och problem. 

Sen när jag kom hem fick jag en massa energi och nu känner jag ungefär för att organisera hela världen. Jag vill starta stort, öppet borderline-forum och -förening och varför inte rädda hela världen när jag ändå är igång?! Helst av allt vill jag sätta igång nu, nu, nu och få något gjort. 

Tänk om det fanns en förening för oss med borderline? Fatta vad vi skulle kunna göra! Ha träffar, diskutera svåra saker, hjälpa folk att få rätt vård, göra sammanställningar över tillgången på DBT/MBT och jämföra vården mellan landstingen. Vi skulle kunna ha hjälpverksamhet, göra enkäter och gud-vet-vad. Det finns ingen ände på allt vi skulle kunna göra. 

Om folk bara ville! Om någon ville organisera något med mig...


4 kommentarer:

 1. det hade seriöst varit så jävla bra, det du säger. önskar jag orkade engagera mig i något sådant just nu, men tyvärr är jag nog för dålig för det.
  xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du är pepp, även om du mår dåligt. Kanske någon gång i framtiden?

   Radera
 2. En kille i England startade ett sådant forum (i första hand för just Borderline) för en hel del år sedan, i dag har det vuxit till det här:

  http://www.mentalhealth-world.org.uk/

  Tänkt bara tipsa om suget skulle falla på att göra någonting liknande i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för infon! Det är nåt sånt här som jag egentligen drömmer om att göra för hela psyk-communityn - de gånger jag vågar mig på att drömma stort. Men en sak i taget... :-)

   Radera