onsdag 14 augusti 2013

Terapi och en säkerhetsventil

Igår var vi några stycken på Twitter som hade ett samtal kring det här med terapitid. Det visade sig skilja sig åt väldigt mycket. Jag har 30-40 minuter med min terapeut en gång i veckan medan några andra har en timme eller till och med nittio minuter. Tänk vilken skillnad om jag så bara hade femton minuter extra på mig varje gång; vad mycket mer terapeuten och jag skulle kunna avhandla!

Vi pratade även om det här med att få ha mejl- och/eller telefonkontakt med terapeuten mellan sessionerna. För mig har det varit jättebra att kunna göra så. Då har jag kunnat skriva ner allt som händer inuti eller som jag tänker på, och bara mejla iväg. Sedan har terapeuten läst och svarat typ det och att vi får prata om det på nästa session. Det har räckt. På så sätt har jag kunnat få ur mig väldigt jobbiga känslor/tankar trots att det varit flera dagar kvar till terapin. Det har varit som en säkerhetsventil.

Tittade just i min kalender och inser att jag i sommar kommer ha semester från terapin nio veckor på raken. Det känns lite för mycket faktiskt. Jag klarar mig ju men jag har drömt om terapin och saknar den och psykologen. Nu är det sexton dagar kvar till nästa möte - suck... Men men, det blir något att se fram emot.

Vad ser du fram emot?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar