måndag 2 september 2013

Funderingar om tid

Jag sökte ju en praktikplats i förra veckan, en på heltid. Det kändes helt rätt att söka den, dels på grund av arbetsuppgifterna, dels för att det är bra att jag kommer igång med sökprocessen och börjar ställa in mig på att arbeta igen. 

Vad jag däremot inte är övertygad om är, att jag klarar att praktisera/jobba heltid. Jag har nu gått hemma praktiskt taget i tre år, något som naturligtvis har format min vardag och hur jag spenderar den. Jag är helt enkelt blivit van vid att göra vad jag vill på dagarna, och att ta det väldigt lugnt. Jag sover länge, hänger framför datorn, kanske gör någon hushållssyssla, läser en bok...

Med detta menar jag inte att jag har någon slags ideal vardag i dagsläget. Många gånger blir jag frustrerad över att jag inte har något att göra. Dessutom har jag någon gång blivit nästan agorafobisk och tyckt att det är tryggast hemmavid. Det har verkligen varit så lätt att fastna i att gå hemma, i att göra ingenting.

Nu ska jag alltså sluta ha det så här (någon gång), och det känns både roligt och läskigt. Jag vet liksom inte vad jag klarar. Klarar jag verkligen heltid? Klarar jag ens halvtid? Hur ska jag veta vad jag förmår?

Ärligt talat så vore det kanske inte helt optimalt om jag fick den här praktikplatsen, för det blir nog lite hårt att gå ut direkt i heltidsarbete. Men men, nu har jag sökt den och det är iaf ett första steg.

Hur resonerar ni? Vad tror ni om en praktik på heltid?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar